Angelicas vittnesbörd:
"Vi upplevde Guds kraft och blev befriade!"


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 


Jag heter Angelica och är uppvuxen i kommunistiska Ukraina. Min barndom var som en mardröm och min mamma levde med olika män och det påverkade mig mycket. Från 5-13 års ålder hade jag problem med reumatism i ben och hjärta och var ofta på sjukhus. Alla män min mamma hade var onda eller alkoholister och en t.o.m. våldtog mig. Jag tänkte att mitt liv inte var värt något. Jag kände behov av kärlek men gick fel väg och fick fel kompisar.

Min första familj sprack för jag trodde inte på kärleken. Efteråt träffade jag min nuvarande man och han levde också som jag med mycket fest o.s.v. Det var kul en tid i början, men sen började han vara otrogen och jag blev mätt på allt. Det var då som mitt letande började efter Gud och jag började gå till den ortodoxa kyrkan, men Gud var hela tiden långt borta ifrån mig. Mitt festliv fortsatte men jag gick till kyrkan på söndagar. Jag bad i några år framför ikoner, men det gjorde inte att jag kom närmare Gud. Allt fortsatte utan förändring.

En dag bjöd någon in mig till Pingstkyrkan i Bredäng. Jag lämnade sen den ortodoxa kyrkan helt och förstod att det var helt fel att tillbe ikoner. Jag tog emot Jesus i mitt hjärta och blev frälst men alla problemen upphörde inte direkt, utan det blev en process där Gud började ändra saker steg för steg. Problem med min man kvarstod och jag sa en dag till Gud att jag inte ville leva mer och att jag ville vara med dig Gud. Då blev hela mitt rum fullt med Guds härliga närvaro och jag kände frid. Vad jag ännu inte förstod var att Gud verkligen hade en plan.

När jag började rikta blicken helt på Jesus istället för mina problem då fylldes mitt hjärta med frid, glädje och tacksamhet. Jag sa till Herren: "Använd mig!". När man verkligen överlåter sig till Jesus och söker Guds rike då börjar verkligen Gud ändra på omständigheterna.

Min man var då fortfarande inte frälst och jag ville inte att han skulle fortsätta med fest, droger, alkohol och andra kvinnor. Vi separerade och jag blev själv med tre barn men Herren gav mig styrka och jag tjänade honom på evangelisationsresor. Jag sökte ingen annan man utan fortsatte att be ihärdigt för min man som försvann under en tid bort både från mig och barnen.

Jag bad i tro till Herren och förväntade mig ett mirakel och en dag skedde det. Min man kom en dag helt plötsligt av sig själv till kyrkan på gudstjänst. Kyrkan var full med folk och det var en gästpredikant där som inte kände eller visste något om oss. Gästpredikanten gick och hämtade min son och frågade vilka problem han hade och satte honom på en stol framför korset. Många stod sen framme på förbön och då kom predikanten fram just till mig och touchade vid min panna och jag ramlade bakåt av den helige Andes enorma kraft och blev liggandes på golvet utan att kunna röra mig. Då kände jag en varm kraft som strömmade genom mig som vågor och det kändes som jag var någon annanstans. När jag låg på golvet hörde jag en man som låg nära mig på golvet som skrek högt. Jag förstod inte att det var min man för hans röst var helt annorlunda men det var min man som blev befriad från en demon.

Jag och min man låg kvar på golvet efter gudstjänsten för vi kunde inte resa på oss för vi var fortfarande berusade av den helige Andes kraft. 30 minuter senare fick vi hjälp att resa på oss och vi gick tillsammans hem och barnen sprang i glädje omkring oss. Min son blev befriad från en psykisk sjukdom och min man tog emot Jesus i sitt hjärta och blev frälst. Han blev befriad från allt och blev totalt förändrad. Vår relation blev från den dagen upprättad och nu går jag inte ensam med Herren, utan tillsammans med min man som är till stor välsignelse för andra människor. Vi är så tacksamma för vad Herren gjort och fortsätter att göra i våra liv och för andra!

Jesus knackar just nu på dörren till ditt hjärta. Öppna hjärtat och be Jesus komma in i ditt liv och vara din Herre så ska du få världens största och underbaraste mirakel som kallas frälsning. Be till Herren Jesus:

"Jesus, förlåt att jag har varit självisk och gått min egen väg. Tack för att du dog på korset och tog på dig straffet för min själviskhet. Förlåt mig alla mina synder och rena mitt hjärta från all orättfärdighet.
Nu öppnar jag dörren till mitt hjärta och tar emot dig som min Herre och Frälsare. Kom in i mig och gör mig sådan som du vill att jag ska vara, Amen"

Apostlagärningarna 16:31 säger: "Vad ska jag göra för att räddas? Tro på Herren Jesus, så skall du bli räddad, du och din familj."

Må Herren Jesus underbara frid vara med dig!

Angelica Mercado

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0