Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 Foto: www.fotoakuten.se

Gud var närvarande vid morgonmjölkningen

Hej och god morgon!

Mitt namn är Lars Hagström, lantbrukare från en gård som heter Bocksmossen, belägen i Floda, ett par mil utanför Alingsås.

Jag vet inte om Ni är intresserade av följande vardagshistoria från min la´gård som visar att Guds helande kraft är en realitet även där!

För ett par år sedan skulle jag, precis som vanligt, ta in mina kor för morgonmjölkningen. Kor är allt som oftast som människor i humöret. Denna gång var vår ko nr 166 värre än vanligt vilket inte säger lite. Dum, elak och görande sitt bästa för att oroa andra kor i kraft av sina stora horn, gott självförtroende samt stor kroppsvolym. 
En av våra kor, nr 513 kom 166:an för nära vilket resulterade i att juvret på ko 513 punkterades vid höger bakspene.

166:an hade helt enkelt kört ett av sina vassa horn rakt in i juvret! Båspallen blev med ens skär av blod och mjölk. Faktum är att det lät som en vattenkran. Jag visste att detta var ett arbete för veterinären samt att den del av juvret som nu var skadat på goda grunder ALDRIG mera skulle kunna mjölka. Ett juver är så oändligt komplicerat, långt, långt mer än innanmätet på en dator av senaste modell. Kon skulle behöva sys, sprutas med antibiotika under minst tre dagar samt vara ställd i en tids karantän och alltså inte kunna leverera duglig mjölk.

Jag bad till Gud om ett direkt ingripande från Honom. 
Mitt i all ko-skiten. Samtidigt som jag visste att Gud hade all makt i sin hand, just för detta ögonblicket, försökte jag täta hålet med pappershanddukar vilket var helt fruktlöst. Dom spolades helt enkelt ut.

Jag gav upp, lät kon vara och började mjölka de andra korna. När jag till sist kom fram till den skadade kon satte jag på mjölkorganet på de tre friska spenarna, tvekade lite.....och tog så även den skadade juverdelen fullt beredd att rycka bort spenkoppen om det skulle komma upp röd-vit mjölk i mjölkledningen..............vilket det INTE gjorde!!!!!!!

Jag har varit lantbrukare i så många år att jag visste att det jag nu bevittnade var en kvalificerad omöjlighet. 
En juverdel, avsedd att producera frisk mjölk skall vara helt oförmögen till detta efter att ha haft bortåt 5-6 cm långt kohorn inne i dessa ytterst känsliga vävnader. 
Det som erfarenhetsmässigt nu skulle ske var att i första hand rent blod skulle strömma upp i ledningen. 
Så skedde inte. Däremot kom det absolut kritvit mjölk....mjölk som inte skulle finnas i dessa mängder och i denna
juverdel därför att den nyss hade runnit ut på båspallen.

Vad jag helt enkelt fick uppleva i min la´gård var att Gud är närvarande hos sina barn i all deras skeenden. 
Min absoluta övertygelse är att Gud fullkomligt längtar efter att få göra under i våra liv. Visst är Gud i sin församling, i sin kyrka. Men precis lika mycket närvarande i vårt vardagsliv, kontoret, butiken, sjukhuset eller som i detta fall, under en morgonmjölkning i min la´gård där ett kommando från Gud befallde de trasiga juvervävnader att på sekunden helas så att ko nr 513 kunde mjölka på alla fyra spenarna, precis som hon fortfarande gör idag.

Min önskan med detta lilla vittnesbörd är att någon skall bli välsignad av vetskapen om att vi som Guds barn och i livets alla situationer, är omslutna av Hans nåd.

Lars i Bocksmossen


Det här är en underbar berättelse som vi av någon anledning missat bland våra mejl för flera år sedan. Men nu är det insatt här på vår hemsida. Och det Gud gör är alltid lika aktuellt. Gud välsigne dig Lars i Bocksmossen! 

Fridshälsningar Veli Sergei.

Tillbaka till artiklar

Startsidan

Upp

 

  

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0