Jacoub var inte tillfreds, han var bara namnkristen. Men så mötte han Jesus och blev frälst.

Från mörker till ljus

 

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 


Jag heter Jacoub Orahim Zaia och är uppväxt i en förort till Bagdad i Irak.

Familjen var ortodox och min farbror Zaia var diakon. Barndomen var god men det politiska läget gjorde att jag valde att lämna landet som tonåring. Jag flyttade först till Grekland med min syster och sen kom hela familjen och vi bestämde oss för att flytta till Sverige.

Jag levde ett till synes bra liv med familj och många vänner. Jag har alltid älskat Gud ända sedan jag som femåring besökte ett kloster och där nunnorna lärde mig att be. Jag har därefter plikttroget gått på mässa ett par gånger per år mest bara för att hålla skenet uppe av att vara kristen. Mässorna hölls på arameiska så jag förstod ändå ingenting. Sanningen är den att jag aldrig lärde känna Gud. Jag bad aldrig och jag läste aldrig bibeln. Det var ett skal av kristendom som jag bara tog på mig. Men jag har alltid älskat Gud även om jag inte kände honom. Ibland under mina arbetspass som taxichaufför kunde jag köra till en kyrka och bara lägga händerna på kyrkporten för att försöka känna Gud.

Mitt liv var ändå totalt innehållslöst. Jag hade pengar och köpte en massa saker, hade fester och umgicks med dåligt sällskap och jag blev aldrig tillfredsställd. I stället växte en oro inom mig, en ångest som tog över mig mer och mer. Jag var ofta deprimerad och kände ingen som helst glädje. Jag hade en manisk skräck att få cancer eftersom jag rökte en hel del. Det var då mitt under ett arbetspass som mörkret tog över totalt och jag bestämde mig för att begå självmord. Jag skrek ut min dödsångest och smärta i taxibilen och tänkte på hur jag skulle avsluta mitt liv. När jag tårögd tittade ut genom bilrutan låg där en kyrka, Pingstkyrkan i Bredäng.

Tårögd och snorig gick jag fram till porten och dörren var öppen. Jag steg på och mötte en kvinna som log emot mig. Hon frågade om hon kunde hjälpa mig och jag svarade att jag bara ville tända ett ljus. Kvinnan som heter Martha svarade "Jesus ska tända ett ljus inom dig"! Jag vandrade som i ett töcken och plötsligt stod flera människor och bad för mig. Alla grät, jag också. Vi bad och då plötsligt kände jag hur något föll från mitt bröst och jag kunde andas igen. Det var en sådan märklig och härlig känsla och jag blev befriad från det som tyngde mitt bröst. Jag satt på första bänkraden och läste ur Bibeln och kände att det var här som jag hörde hemma. Dagarna efter var jag ofta i kyrkan, pastor Antonio undervisade mig ur bibeln om frälsningen, pånyttfödelsen och det bibliska troendedopet. Vi bad tillsammans och en vecka senare bestämde jag för att döpa mig.

Som nydöpt och frälst tänkte jag att det skulle vara trevligt med en arabisk församling och jag letade efter en sådan församling men Gud drog mig hela tiden tillbaka till Bredäng, "det är där du ska vara" sa Gud till mig. Idag vet jag att det är där jag har mitt andliga hem och nu har vi även gudstjänster på arabiska på lördagar. Det var också under denna tid som det andliga kriget startade. Jag berättade självklart för min familj och släkt att jag hade blivit frälst. Ingen förstod och alla vände sig emot mig, min familj, min släkt och mina vänner. Alla som alltid hade ringt slutade att ringa. Det började gå rykten om att jag hade blivit knäpp.
Till och med min fru vände sig emot mig och gav mig till slut ett ultimatum. Antingen väljer du mig eller Jesus och jag sa till henne att jag väljer ingen människa före Jesus. Då begärde hon skilsmässa och jag flyttade hem till mina föräldrar och även dom började att motarbeta mig. De ville att jag skulle ta tillbaka min familj och lämna det där som jag hade börjat med.

En kväll kändes allt jättetungt och jag la mig på knä och ropade till Gud. Har jag verkligen försummat min familj, svara mig tydligt. Då ser jag bibeln som ligger uppslagen på nattduksbordet och fick syn på en vers från Lukas evangeliet som gav mig svaret. Jag bad till Gud om att få en lägenhet så att jag slapp bo hos mina föräldrar och dagen därpå fick jag direkt bönesvar.

Jag kände att jag skulle träffa en vän i Södertälje och när vi kom fram till Ronna såg jag ett nybyggt höghus och jag sa till min vän att där skulle jag vilja bo. Vill du ha en etta där frågade han och tog upp mobilen och jag förstod ingenting först och han frågade igen. Det visade sig att hans bror var fastighetsskötare och ansvarade för uthyrningen. Detta är bara ett av otroligt många bönesvar som hänt mig. När jag idag ser tillbaka på mitt liv och uppväxt ser jag att Gud alltid funnits vid min sida och bevarat mig från massor av hemskheter, trots att jag levde i synd. Gud hade en plan för mitt liv som jag inte förstod förrän nu när jag tagit emot Herren Jesus i mitt hjärta.

Idag bor jag tillsammans med min familj igen, detta är ett av alla bönesvaren. Barnen har tagit emot Jesus men det finns fortfarande familj, vänner och släktingar som behöver få möta Jesus.

Om du ännu inte tagit emot Jesus i ditt hjärta och inte har en personlig relation med Gud men längtar efter det kan du här och nu få det. Jesus älskar dig och han vill ge dig frid, förlåtelse och evigt liv! Vill du ta ett beslut att följa Jesus och överlåta ditt liv till honom så be följande frälsningsbön av hela ditt hjärta:

"Jesus, jag behöver dig och jag kommer till dig som jag är. Jag har syndat och jag vet att jag inte kan frälsa mig själv hur jag än försöker. Tack för att du tog mitt straff på korset. Jag tror att du är Guds Son och att du dog och uppstod i mitt ställe. Tack för att du förlåter mig alla mina synder.

Jag omvänder mig nu från synd. Rena mitt hjärta från all orättfärdighet. Nu öppnar jag dörren till mitt hjärta och tar emot dig som min Herre och Frälsare. Kom in i mitt hjärta och ta ledningen över mitt liv och gör mig som du vill att jag ska vara. Tack för att jag nu är ett Guds barn och att du fyller mig med din helige Ande, Amen". 


Gud välsigne dig!

Jacoub

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0