Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

 

Jag vill inget hellre än att leva fullt för Jesus och vinna människor för Gud, men jag har misslyckats varenda gång! Finns det någon möjlighet att få komma tillbaka, men då utan misslyckanden?

Hej! Ber om hjälp om det finns någon hjälp att få!
Skriver detta för jag tror inte längre att jag får komma till Jesus!

Min stora synd är olydnad mot Gud och så har det varit i princip hela mitt liv! Jag har inte gjort det jag borde ha gjort. Det började tidigt i mitt liv med att jag aldrig vittnat för mina skolkamrater eller andra om Jesus.

Förlåtelse SÅ MÅNGA GÅNGER men sedan snabbt borttappad frid...

För några år sedan fick jag ett överraskande möte med Gud som jag inte haft på jättelänge. Överlycklig i nog en timme tills jag plötsligt runt ett gatuhörn mötte en man och en kvinna. Mannen hade troligen kraftig alzheimer för han skakade verkligen våldsamt när han gick. Jag kände i min inre glädje och tacksamhet över mitt möte med Jesus att jag borde be för dom ("fått för intet, giv ock för intet...") men blev så förskräckt (ingen godtagbar ursäkt) när jag såg honom skaka så, så jag vågade inte. Min frid och glädje försvann direkt. Så har det varit så många gånger, men den gången var nog den största, så jag har inget hopp längre...

Jag har känt mig död som församlingen Sardes i Upp 3 och att Gud skulle komma över mig och ta ifrån mig sin Helige Ande. Och så kändes det en natt! Nu har jag ingen frid, tänker bara på hur eller vad jag kan göra för att på nytt kunna få liv i Gud. Men Guds Ord säger "Vad kan en människa ge till lösen för sitt liv (om man mister sin själ)" - INGENTING!

Ibland kan jag känna glädje som att jag skulle kunna få komma tillbaka till Gud men sedan är det tomt och dött igen! Tror verkligen Gud har förkastat mig för att jag aldrig vågat bekänna honom eller bett för någon (om helande t.ex) i stunder jag borde ha gjort det...

Varför är jag så feg? Jag tror fullt och fast på Bibeln, himmel och helvete, ja allt!
Det är verkligen inget försvar men jag upplever mig väldigt feg på många andra sätt i livet. Jag vet att jag inte kan skylla på det! Jag vill inget hellre än att leva fullt för Jesus och vinna människor för Gud, men jag har misslyckats varenda gång!

Nu är hela mitt liv bortkastat och jag har bara mig själv att skylla!

Finns det någon som verkligen KAN BE till Gud för mig? Finns det NÅGON möjlighet att få komma tillbaka, men då UTAN misslyckanden? Det är ju faktiskt så lite Jesus begärt av mig och ändå har jag inte lyckats bryta min oförmåga...
Jag hoppas, hoppas men har inte mycket till tro längre.

"För Gud är INGENTING omöjligt!" Det VET jag, men tror det knappast gäller mig längre. "Är då min hand för kort så jag inte kan rädda?", säger Gud i GT men...
Tänker på alla i Bibeln som jag läst att Gud förkastade - de kom aldrig tillbaka! Det står också i NT i breven någonstans att "för sådana (olydiga) väntar bara en evig död"...

Jag har också upplevt faktiska under i mitt liv men ändå inte kunnat bryta...
Vad är det för fel på mig??

Jag har försiktigt pratat med några (få) om mitt tillstånd, även med en pastor, men ingen tar detta på allvar...  Det känns som att jag bara har fördömelse att vänta...

Broder, Gud är god. Sluta känn dig dålig för att du inte vågar vittna. Att vittna om Jesus har med måttet av tro att göra. Och det ska du veta, Gud förkastar ingen för att denne inte vågar be för en annan person.

Vi ska försöka ge dig lite praktiska råd.

Vad du behöver göra är att ge tron möjligheten att växa hos dig och det gör den inte genom att du bygger på vad du själv uträttar eller inte uträttar. 

Och bygger man på känslor så blir det en ojämn vandring. Tron är större än känslor. Det handlar om att ta fasta på Guds Ord i tro.

Frälsningen är och förblir en gåva. Den grundar sig aldrig på prestation, varken vid frälsningstillfället eller senare. Frälsningen är främst en tillit till vad Kristus uträttat åt oss på Golgata kors. 

Kanske har du låtit dig påverkas både av en blandning av världens utbud och Bibelns budskap. Kanske har du många ofrälsta i din bekantskapskrets, eller personer som inte har så stark tro på Jesus. Sådant spelar ofta en stor roll när tron inte växer som den normalt bör göra. 

Guds önskan och vilja är att alla ska bli frälsta och att alla ska lära känna honom grundligen. Detta är vad som finns i Guds hjärta! Det var ju därför Jesus sändes till världen för att bära vår synd och låta oss stå 100% rena och fläckfria i Guds ögon när vi tagit emot frälsningserbjudandet.

Väx i tron genom att gå in med hela ditt hjärta för att ta till dig Guds Ord och släpp taget om det som har med världen att göra. Umgås med frälsta som du märker har en starkare tro och en djupare förtröstan på Herren och bli inspirerad av dem. 

Låt dig inte bli styrd eller påverkad av dem som sätter tillit till världslig vishet och mänsklig psykologi, i stället för till Guds Ord i första hand. Man måste värdesätta Guds Ord högt om man ska växa i tron! Inte blanda sin kristna tro med människotankar. 

Lyssna på ledare som kan vägleda dig fram till en djupare tro så att du kan bli befäst i Guds Ord. Det är kraft i Guds Ord och du kommer att uppleva att fördömelsetankarna får allt mindre makt med dig. Den som fördömer och anklagar är djävulen, ett annat namn som han har är Åklagaren. Men Jesus har besegrat den Onde totalt. Det vet du, men du behöver TRO det och bekänna det för dig själv!

Till sist, underskatta inte värdet av att vittna om Jesus på sociala medier.

Det är ett väldigt effektivt redskap för att sprida evangelum.

Tar du emot dessa råd så tror vi att du kommer att uppleva att din stig växer i klarhet, du kommer att vandra framåt i tro med mer fasta, stabila steg och ditt sätt att se på dina möjligheter i Guds rike blir ljusare. Du lär dig att se bort från din mänskliga svaghet, för alla bär vi med oss mänsklig svaghet och Gud vet om det och förstår det! Du lär dig att se på Jesus och lita helt på kärleken han har till oss.

Herrens nåd är gränslös, därför så kan vi aldrig tillräckligt mycket gå in för att utforska vad Han i sin nåd redan har skänkt oss.

Helgelse och att växa i tro är inte ett egenarbete, det är ett verk av den helige Ande. 

Jesus fullbordade HELA vår frälsning på Golgata kors. Han har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse. Hoppas att de här orden har kunnat uppmuntra dig i tron och sporra dig till att stå emot otrostankar när de kommer och i stället med hela hjärtat gå in för att växa i tron. Gud välsigne dig!

Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.

Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse, liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. 

I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, enligt sin vilja och sitt beslut, för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas. Ef 1:2-6

Alltså kommer tron av predikan och predikan i kraft av Kristi ord. Rom 10:17  

Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.
Närma er Gud, så skall han närma sig er. Jak 4:7,8

Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan. Kol 3:16

Med vänliga hälsningar, 

Pastor Luis Blas, Icthus Stockholm och Brobyggarna Kristen Församling

 
Läs mer:
»

<<Tillbaka till alla frågorna

Upp igen           <Föregående fråga

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0