Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


 

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

LIDANDE 

Hei Kjære Pastor!
Takk for vitnesbyrdene og talene dine på deres
nettside. Jeg har det siste året for det meste ligget på sykehus. Jeg går på store mengder morfin pga smerter etter 2 ryggoperasjoner og er blitt helt invalid. Jeg har sett Jesus helbreder tilfelle der leger har gitt helt opp, og dette tror jeg 100% på. Jeg har imidlertid endel spørsmål som jeg håper du kan hjelpe meg med:

1) Hvordan kan man høre Guds stemme? 

2) Hvordan får man mer av Den Hellige Åndes kraft?

3) Hvordan kan man få vite om Guds plan for en?
(Jeg har fått høre at jeg skal bli satt fri og tjene andre)

4) Hvordan skal man best tilegne seg helbredelse?

5) Når man står helt alene om å tro på Jesus (Hverken
kone, leger, venner etc tror), er følger jeg meg litt
dum når jeg hele tiden snakker om Hans løfter. Hvordan kan jeg sterkere få føle at Han er med meg?
Tack för ditt mail. Vi ber för dig. Herren har säkerligen en plan för dig. En utväg till ett bättre liv. Här kommer svar på dina frågor:

1.) Gud talar i sitt eget ord till oss och vi har allesammans ett samvete. Gud säger att vi skall avsky det onda och hålla fast vid det goda. 

2.) För att uppleva mer av den helige Ande behöver vi ödmjuka oss under Gud. På det sättet kan vi också bära mycken smärta och många problem. Det är det som sker i det innersta i våra hjärtan - ett rättfärdigt handlande, ödmjukhet och hängivenhet - som Gud belönar. 

3.) Du kanske har fått en profetia. Men när du visar uthållighet och kärlek så är det ett vittnesbörd och du tjänar därmed Gud var du än befinner dig. 

4.) Angående helande, tala  med en själavårdare där du bor. Du behöver bli helt löst, då har du större möjlighet att bli helad. Genom att acceptera din situation och se dina möjligheter genom att tro på Guds barmhärtighet, kan du mitt i dina svårigheter uppleva att du är ledd av Gud. 
Det finns ljus i mörkret. 

5.) Låt dig inte hindras i din tro på Gud på grund av alla de ofrälsta som du har runt omkring dig som du nämner. Oavsett vår situation så finns det bara ett val för oss, att acceptera även det man inte förstår och se en god Gud bakom allt. 


Jag förstår att du är bedrövad för att du måste ta morfin på grund av din värk, men Gud dömer dig inte för det. Han ser till din svåra situation. Han begär inte utöver din förmåga. Jag ber för dig att värken skall ta slut så att du slipper morfinet. Jag vet att du lider svårt, men håll dig till Herren. Bli inte bitter, då förlorar du bara modet. Vänj dig vid att be särskilt vissa tider om dygnet. Oavsett dina svårigheter så vill Herren ge dig kraft som är större än dina plågor. 

Gud välsigne dig broder i Kristus.

Hälsningar Veli Sergei. 

3Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut. 
1 Korinthierbrevet 10:13

Jesus: Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut. Matteus 28:20

11Med Guds hjälp skall jag prisa hans ord, med Herrens hjälp skall jag prisa hans ord.
12
På Gud förtröstar jag och fruktar inte.
Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:11,12

Hur blir jag av med mina tvivel?

Upp igen       <Föregående fråga

<Tillbaka till alla frågorna 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0