Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjälp! Är jag verkligen frälst?

Hej pastorn!

Jag kom i lördags hem från ett kristet läger i Sävsjö. Vi hade bra lovsång och predikan och jag fick förbön. Jag började gråta under bönen och många började skratta eller nästan skrika. Jag bad Gud som så många gånger förut att komma in i mitt liv och jag var helt övertygad om att den Helige anden var där. Så kom jag hem och tittade runt lite på YouTube, hittade den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=cncEhCvrVgQ

Jag är helt chockad, vad ska jag göra? Jag känner igen mig så och är jätterädd, hur ska jag göra för att verkligen bli frälst? På läger och konferenser har jag alltid trott att Gud var där, men det är sant att efter en och en halv vecka är allt som vanligt och jag ser inte Guds närvaro i mitt liv. Snälla svara, jag är så rädd.

//Chockerad flicka, snart 14 år

Du kommer att få visshet genom den helige Ande om att du är frälst om du tar avstånd från ett ljumt kristenliv och börjar leva för Jesus i din vardag. Du måste i ditt hjärta avsky sådant som är ljumhet. Du ska fråga efter vad Jesus vill med ditt liv, inte bara vad du själv vill. 

Du får tänka igenom din situation och fråga dig vad som är viktigast för dig, vad du lägger din tid och energi på. Vad älskar du högst här i livet?

Var beredd på att försaka något för att få komma nära Gud. Låt inget annat bli viktigare för dig än att du får "komma igenom", så att du VET att du är frälst genom den helige Ande som övertygar dig.

Jesus vill att du ska veta att du är frälst! Han vill sätta ditt hjärta i brand. Han vill bli så verklig för dig att han är verkligare än allt annat. Ja, det står i Bibeln att

…. verkligheten själv är Kristus. Kolosserbrevet 2:17

Nöj dig inte med att andra säger till dig att du är frälst. 
Du själv måste ju veta det!!

Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: "Abba! Fader!"
Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn. Romarbrevet 8:15,16

Var och en av oss bär ansvar för vårt eget liv och vi måste själva ta ställning och avgöra oss för Jesus.

Läs Bibeln och praktisera det som står där. Ha varje dag bönestunder då du säger allt åt Jesus. Be för andra och sök vara till nytta. Be att Jesus leder dig.

Jesus vill att du ständigt ska få härliga bönesvar och att du får kraft genom den helige Ande i din vardag. 
Du ska söka andedopet! Då försvinner tvivel och hela livet blir förvandlat.

Kristen tro är inte en massa drömmerier. Bestäm dig för att du vill uppleva det verkliga livet i Gud. Jesus har redan ställt i ordning hela din frälsning på Golgata. Du behöver överlåta dig och ta ett nytt helhjärtat beslut om att du vill följa Jesus vad det än kostar.

Man blir inte frälst utan försakelser. Alla frälsta gör försakelser. Men det är värt alltsammans – många, många gånger om!!

Jesus: Säljs inte fem sparvar för två öre? Och inte en enda av dem är bortglömd hos Gud.
Ja, till och med alla hårstrån på ert huvud är räknade. Var inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar.
Jag säger er: Den som bekänner mig inför människorna, honom skall också Människosonen bekänna inför Guds änglar.
Men den som förnekar mig inför människorna skall bli förnekad inför Guds änglar. Lukas 12:6-9

Jesus: Vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ?
Och vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ?
Den som skäms för mig och mina ord i detta trolösa och syndiga släkte, för honom skall också Människosonen skämmas, när han kommer i sin Faders härlighet med de heliga änglarna.
Markus 8:36-38

Får man tappa oskulden innan man gifter sig?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0