Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 
Varför blir en del människors själar kvar på jorden? Vad ska man göra om de döda försöker kontakta oss och "störa oss"?

Hej

Har 2 frågor;

1) Varför blir en del människors själar kvar här på jorden? Jag utgår från det eftersom en del människor här på jorden får uppleva att det "spökar". De både hör och ser saker som inte kan förklaras med annat än att en del döda finns kvar här.

Jag trodde, att när döden inträffar, att man då kommer till himlen eller helvetet?

2) Bibeln säger väl att vi inte ska ta kontakt med de döda, men hur ska vi förhålla oss om de döda försöker kontakta oss och "störa oss"? Det kan ju vara väldigt skrämmande och påfrestande, har man förstått av dem som faktiskt upplevt detta fenomen.

mvh /K

Varför skulle förklaringen till "spökerier" vara att en del döda finns kvar här? 

Det står ingenting i Bibeln om att dödas själar skulle finnas kvar här. Bibeln varnar starkt för att syssla med kontakt med de döda. Man ska inte låta sina tankar upptas av de här sakerna. Man ska inte syssla med det på något sätt och inte vända sig till andebesvärjare eller spåmän så att man blir oren genom dem, säger Bibeln (3 Mos 19:31, Jes 8:19,20).

Man ska inte spekulera i sådana här saker för det leder ingenstans, bara bort från den verkliga gudstron. 
Gud vill att vi ska ha en sund tro på den levande Guden.

När de säger till er: "Fråga andebesvärjare och spåmän, dem som viskar och mumlar", så svara: "Skall inte ett folk fråga sin Gud? Skall man fråga de döda till råds för de levande?" 
Till Guds undervisning, till vittnesbördet!" Om de inte talar enligt detta ord finns ingen morgonrodnad för dem. Jesaja 8:19,20

Människors fantasifulla berättelser om spökerier får tyvärr mycket uppmärksamhet och många blir vilseförda. Påhittiga självutnämnda "experter" och mytomaner förstärker spökhistorier med olika sagor om dödas själar som inte "fått komma till ro". En del av dessa "experter" intalar sig själva att det ligger något i det de säger. Människor lyssnar storögt och sväljer sagorna. 
Det är ofattbart!

Tänk om människor på samma sätt skulle lägga vikt vid vad Gud säger åt oss i Bibeln! Då skulle många svåra nervproblem och mycket sömnlöshet försvinna hos en massa människor som blivit skrämda och oroliga av allt fantiserande.

I en del fall där människor varit med om svårförklarliga händelser och upplevelser handlar det ibland om demonisk aktivitet. Demoner försöker förvilla människor genom lögnsyner till att inte tro på Gud och det som står i Bibeln. Sådant ska man stå emot i Jesu namn. Man ska be till Jesus och tacka Honom och tänka på Guds Ord.

Att fördjupa sig i "spökerier" och dylikt leder till att människan inte känner sig fri utan blir allt mer bunden och ledsen får till slut ångest och stora problem. Lyssna till

»Janne prövade spiritism och fick oro och ångest. Jesus befriade från mörker och gav glädje.

Man ska fly till Jesus. Jesu makt och kraft är starkare än allt annat. Jesus är vägen, sanningen och livet. Han löser från oro och mörker och ger ljus, glädje och Han har lovat oss som tror på Honom och tagit emot Honom i våra hjärtan det eviga livet. 

Svar på din fråga om döden, himlen och helvetet: 
»Frågor om döden, liv efter döden, synen på döden,  samt fråga om alla kommer till himlen

Nedan berättar en brevskrivare för oss sin syn på saken och hur han slapp bli besvärad av "lögnsyner" när han bad till Gud. Vi har klippt bort den obehagliga upplevelsen för att inte sätta igång fantasier och rädsla i onödan:

Hej, jag vill tacka er för en mycket bra kristen hemsida, den bästa jag har varit inne på faktiskt.

Mycket bra att ni tar upp sanningen bakom det mediala som lurar många människor bort ifrån Gud.

Var och en som har sin tro på Gud vet ju att det enbart rör sig om orena andar och demoniska väsen som lurar dom vars psykiska försvar är nedsatt p.g.a att dom ej tror på Gud, utan på dom viskningar som kommer från lögnens fader.

(Upplevelsen som vi klippt bort)…………………..Jag var livrädd, jag ville inte uppleva det, jag bad till Gud att slippa det, han hade förbarmande över mig och lät det försvinna, sannerligen, för människan är ingenting möjligt, men för Gud är allting möjligt.

Med vänliga hälsningar

Joachim

Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Johannes 3:16

Endast i Gud har du din ro, min själ, ty från honom kommer mitt hopp. Endast han är min klippa och min frälsning, min borg, jag skall inte vackla.
Hos Gud är min frälsning och min ära, min starka klippa, min tillflykt har jag i Gud. Förtrösta alltid på honom, du folk, utgjut era hjärtan för honom. Gud är vår tillflykt. Sela. Psaltaren 62:6-8

Hälsningar Brobyggarna.

Kan man få onda andar om man stjäl från en affär som säljer kraftstenar?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0