Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 
Hur ska jag komma ifrån problem med folk som inte vill lämna mig ifred? Jag är i en rävsax!

Jag har helat mitt liv haft en ganska stark gudstro. Men anser att jag för många gånger blivit prövad över min förmåga (det står ju i Bibeln att ingen ska prövas över sin förmåga).

Det handlar om att jag ständigt blir utsatt för personer som inte vill lämna mig ifred, som kräver att man ska umgås dygnet runt och alltid ställa upp. Som du kanske kan ana i bakhuvudet rör det sig om missbrukartyper och jag erkänner utan omsvep att jag i perioder haft stora problem med alkoholen och därför umgåtts mycket med personer som har missbruk. Jag vill leva ett nyktert och skötsamt liv, men när jag väl börjat umgås med dessa missbrukarvänner (i de perioder när jag druckit) har de sedan inte velat lämna mig ifred. Jag har gått hos ett antal psykologer och successivt lärt mig säga ifrån till folk som vill dra ner en i skiten.

Nu är problemet att det har flyttat in en person i min trappuppgång som är gammal boxare och som blir rent livsfarlig när han är berusad och blir aggressiv. Jag sa till honom en gång att jag ville sluta dricka och börja sköta mig, och då tog han det som en ren provokation och menade att jag var en svikare och slog ner mig så jag fick bli hämtad med ambulans. Den här grannen har mig nu i ett järngrepp och jag känner mig tvungen att umgås med honom då jag är rädd för honom, och jag känner att mitt svaga psyke snart inte klarar detta mer.


Jag ber till Gud varje kväll och morgon att hjälpa mig ur den här rävsaxen, men det känns som om Gud vill straffa mig hela tiden, det känns som om det är "ödet" som konspirerar mot mig, då jag hela mitt liv har haft stora problem med folk som inte velat lämna mig ifred och som har kontrollerat och manipulerat mig. Någonstans har jag tänkt att det kanske är Guds vilja att jag ska ställa upp för och hjälpa dessa personer, men det är svårt för mig eftersom jag själv har en diagnos och har svårt generellt att umgås med folk längre perioder. Så jag funderar på hur Gud i så fall har tänkt sig att jag ska hjälpa dessa människor, eller om han (Gud) gör detta mot mig bara för att straffa mig.

Jag har hela mitt liv varit snäll och generös mot folk så jag förstår inte varför Gud i så fall tycker så illa om mig.

Eller om det rentav är djävulen själv som vill mig illa, då han kanske inte gillar att jag tror på Gud och sätter min tillit till denne.

Men Gud är ju starkare och mäktigare än djävulen och borde ju i så fall kunna hjälpa mig.

En sierska som jag var i kontakt med sa att det kan röra sig om en så kallad "karmisk skuld", dvs att jag blir straffad för något som någon av mina förfäder har gjort eller för något jag gjort i ett tidigare liv.

Jag skulle inte ha skrivit till dig om jag läget inte var akut och för att jag känner att detta håller på att bryta ner mig totalt psykiskt. Jag vill verkligen ha ett svar på varför jag ständigt drabbas och blir utsatt, när andra alltid tycks slippa undan. Varför just jag?

Jag begär dock inte att folk som inte varit i samma situation ska förstå, men jag vill bena ut det här och gå till botten med varför jag alltid blir utsatt för påträngande, jobbiga och aggressiva människor. Själv är jag en kolugn person som aldrig gör en fluga förnär. Men att bli nedslagen för att man hävdar sin rätt att få vara ifred och få sköta sitt liv, där går verkligen gränsen. Mycket därför funderar jag på att bli ateist eftersom Gud inte vill hjälpa mig, men vet att det innebär att jag kanske kommer att brinna i helvetet för evig tid, så som sagt, jag är verkligen i en rävsax. Jag vet varken ut eller in.

Hoppas du åtminstone svarar mig.

Mvh X

Käre vän, Gud vill inte trycka ner dig. Han vill att du ska må bra. Du behöver få en ny livsstil och en sund tro på en god Gud. Gud vill göra dig trygg och andligen stark så att du inte låter dig skrämmas, kuvas och styras av människor som drivs av själviska motiv.

Att vara en levande kristen är inte att vara splittrad och låta sig bollas hit och dit av andra människors infall och viljor.

Ta ställning för Jesus på ett allvarligt sätt och bjud Honom in i ditt hjärta som din Frälsare. Ta avstånd från all vantro och villfarelse. Vantro är att tro att Gud skulle ha något att göra med de destruktiva saker du beskriver. Gud är ljus. Det finns inget mörker hos Gud. Gud är god. Han älskar dig och vill hjälpa dig. Villfarelse ska du inte ha något att göra med, som t.ex. det här du nämnde med sierskan.

Jesus för oss från mörkret in i sitt underbara ljus när vi omvänder oss till Honom av hela hjärtat. Han ger oss kraft till övervinnande. Men håller vi något undan i vårt hjärta och behåller det för oss själva så blir det svårt för Gud att hjälpa. Vi måste vara helhjärtade i vår överlåtelse. Vårt ja ska vara ja.

När vi sätter Gud på första platsen i våra liv så låter Han oss inte bli prövade över vår förmåga. Men om vi är viljelösa och låter andra människor styra och bestämma vår väg i stället för att Gud ska få styra oss genom sin gode Ande, så riskerar vi att hamna i svårigheter som kan verka övermäktiga.

Det är inte din skötsamhet eller snällhet som räddar dig i första hand, utan det är Jesus själv som vill rädda dig, ge dig härlig frälsning. Han vill bli din Herre, din Kung. Han vill hjälpa dig med ALLT. Han gör allt nytt.

Du behöver alltså ta vissa beslut. Visa sedan mod och stå fast vid dina beslut.

Vill du följa Jesus på ett allvarligt sätt så måste du vara radikal och bryta med gamla vänner och bekanta med missbruksproblem. 
Eftersom du varit så svag att du i ren rädsla underordnat dig grannen som slagit ner dig - i stället för att dra dig undan honom i självbevarelsedrift, som hade varit det naturliga - så behöver du få insikt om att du måste vara desto mer radikal i ditt ställningstagande. 
Rädda dig själv och umgås inte med människor som drar dig ner i fördärv.

Den kloke ser faran och söker skydd. Ordspråksboken 27:12

Låt er inte föras vilse. Dåligt sällskap fördärvar goda seder. 1 Korinthierbrevet 15:33

Vi kan inte gå i egen kraft när vi ska hjälpa andra. Du behöver själv bli hjälpt av Gud innan du kan hjälpa andra. Det som nu sker är att du och dina bekanta bara drar ner varandra.

Sök dig till en kristen församling där man predikar frälsning genom Jesus Kristus och där det finns människor som upplevt livsförvandling genom ett möte med Jesus. Be att få hjälp i bön så att du blir riktigt överlåten och avgjord. Då får du uppleva att Gud gör allt nytt. 

Sök kristen gemenskap, skaffa dig kristna vänner. Med rätt vänner kan du bli uppbyggd i tron på Jesus och helt komma ur den onda cirkel du är i.

Hälsningar Brobyggarna.

Jesus: Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete. Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd. Jag är den gode herden. Den gode herden ger sitt liv för fåren. Johannes 10:9-11

Jesus: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus. Johannes 8:12

Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom. Hebreérbrevet 11:6

Min fru ber och mässar 6-7 timmar varje kväll. Vi har inget samliv – hur ska vi lösa detta?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0