blindseende.jpg (78145 byte)

 

 Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

Karl-Axel fick sin syn och blev frälst

Karl Axel var helt blind. Han blev seende efter förbön i närradion och kan läsa utan glasögon. 
Läs tidningsartikeln i Hemmets Vän om helandet nedan.


Du kan också lyssna till Karl Axel: mp3

»67 vittnesbörd. Blinda ser, döva hör, lama går      


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


Blind blev seende genom förbön i närradio 
En skarp telefonsignal skär genom rummet. - En äldre obotligt blind man har blivit helad genom förbön! ropar en röst entusiastiskt. Vad säger du om det? 
Det är ju fantastiskt! Det skedde i ett program i närradion. Vill du höra mer?

Nyhetstipsaren berättade och jag noterade. Därpå ringde jag upp mannen i fråga och kontrollerade uppgifterna. 

Jodå, det stämde. Mannen heter Karl-Axel Lindqvist, och han bor på Teleskopgatan i Göteborg. Torsdagen den 20 september i år lyssnade han till Bobyggarnas förbönsprogram i Göteborgs Närradio. (Brobyggarna är en ekumenisk kristen rörelse.) 

Då predikanten Veli Sergei bad för sjuka, uppmanade han sjuka lyssnare att i tro placera ena handen på den sjuka kroppsdelen. 

Trots att Karl-Axel inte var frälst, så följde han maningen. Dagen därefter kunde han se. Klart och tydligt! Han var helbrägdad.
 
-För omkring tjugo år sedan fick jag mitt vänstra öga bortopererat och där fick jag istället en ögonprotes, säger Karl-Axel Lindqvist. Och på mitt högra öga har jag varit så gott som helt blind. Med det har jag bara kunnat urskilja omgivningen som skuggor. 

Då t ex min fru och jag har suttit vid matbordet, så kunde jag endast se henne som en dimmig skuggfigur. Av läkarna betraktades jag som obotlig, för jag hade tre svårartade fel på ögat. 

Men när jag vaknade den här fredagsmorgonen efter förbönsprogrammet, kunde jag se utan svårighet. 
Under natten hade mitt öga blivit friskt. 

I tre år har Karl-Axel gått på blindinstitut för att lära sig klara av enkla praktiska göromål. Han kunde inte heller läsa. Därför kom han att lyssna mycket på radio. 
Särskilt intresserad var han på de kristna närradioprogrammen i Göteborg, berättar han. 
Och ofta spelade han in programmen på kassetter för att kunna lyssna till dem även vid andra tidpunkter.
 
Karl-Axel var inte personligt troende men hans hustru Ebba var kristen. Karl-Axel hade en mer allmän gudstro, säger han. Han kunde föreställa sig att det fanns en sorts högre makt i tillvaron. 

På eftermiddagen den 20 september lyssnade han som vanligt till närradion. Först följde han med i Smyrnakyrkans bibelläsning och därefter fortsatte han att lyssna till Brobyggarnas förbönsprogram. Där bad man bl. a. för de böneämnen som människor ringt eller sänt in till Brobyggarnas förbönstjänst. 

Då pastor Veli Sergei vid ett tillfälle i programmet uppmanade lyssnarna att lägga sina händer på det sjuka stället medan han bad, så följde Karl Axel uppmaningen. 

-Just under bönen upplevde jag ingenting särskilt, minns Karl-Axel. Men dagen efter kunde jag uppfatta omgivningen hur klart och tydligt som helst. 
Då jag berättade detta för min fru, så trodde inte hon mig. 
Jag måste bevisa för henne att jag kunde se. 
Jag fick peka ut sekundvisaren på ett armbandsur, innan hon förstod att jag blivit helad. 

Naturligtvis kunde inte Karl-Axel tiga med det han upplevt. Han ville berätta för andra människor att han funnit en läkare som helat hans öga. Hans fru uppmanade honom då att kontakta Smyrnakyrkan i Göteborg. Och där döptes han till Kristus den 23 september, säger han.
 
Pastor Veli Sergei kommenterar uppgifterna: -Det som Karl-Axel Lindqvist upplevt är fantastiskt. Det visar också hur viktigt det är att möta människors behov genom förbön. Förbönen behövs, det har vi genom våra förbönsprogram fått många bevis på.

Själv jublar Karl-Axel i telefonen:
-Det är otroligt, det jag har fått uppleva. Jag finner inte ord för att uttrycka den glädje och tacksamhet jag känner. Tänk att få uppleva sådana här saker på äldre dagar. 

Av Arne Björkman

<<Tillbaka till alla vittnesbörd

Upp igen   Startsidan

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0