Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)
LJUSET SEGRAR

Jag bläddrade i en pärm med tacksägelseämnen och hittade ett brev från 1980-talet. Brevet påminner mig om en märklig händelse.

Brevet kommer från en lantbrukare i Skåne. Han hade ringt Brobyggarnas telefonsvarare och ville ha förbön för sina sjukdomar. Han var fullständigt obekant för mig och jag hade aldrig träffat honom. Hans brev kan ni läsa nedan.

Innan jag fick hans brev och fick vetskap om hans upplevelse målade jag en stor tavla som jag kallade ”Ljuset segrar”. På den finns siluetten av en mager man med mycket lite hår. 
Han ser ett väldigt ljus.

En tid efter att jag fått brevet kom lantbrukaren och besökte en av våra gudstjänster tillsammans med sin dotter. Efter gudstjänsten bjöd jag hem dem till min bostad. De häpnade när de fick se tavlan jag målat.

Målningen liknade den uppenbarelse lantbrukaren hade fått tidigare och mannen på tavlan var påfallande lik honom. Han fick ett foto av tavlan. Det fotot skulle han verkligen vara rädd om sade han.

Det verkar som om mitt tagna namn "Veli Sergei" hade fått sanktion ovanifrån.

Hälsningar Veli Sergei.

Klicka på miniatyrbrevet  för att läsa lantbrukarens brev som också är avskrivet nedan.

ljusets_seger.jpg (328720 byte)
325 kB

Lantbrukaren skrev
"LJUSETS SEGER" som överskrift i sitt brev. Han visste då inte om att jag målat en tavla som jag kallade "LJUSET SEGRAR".


LJUSETS SEGER

Sannerligen kan jag vittna för eder, att uttrycken, än är undrens tid inte förbi och Jesus lever nu, är en levande verklighet, nu som för tvåtusen år sedan. Blinda får sin syn, halta går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår för fattiga förkunnas glädjens budskap.

För ett år sedan drabbades jag av ofärd, bröt ett ben och foten på flera ställen och blev liggande närmare ett halvt år. Samtidigt började min syn försvagas, genom blödningar som följd av diabetes. Jag var med andra ord illa ute och mycket orolig i mitt hjärta. Beslöt ringa Veli Sergei, för att be om förbön. 

Den tredje natten efter det jag ringt, vaknade jag av ett pulserande ljus som uppfyllde sovrummet. Ljuset blev kraftigare och lyste upp rummet som på ljusa dagen. I samma stund fick jag se Veli Sergei i bön vid fotändan av min säng intensivt bedjande. Plötsligt får jag se Jesus iklädd en enkel linneklädnad på knä i bön. För ett ögonblick sänker han sina knäppta händer och ser på mig, med de mest underbara ögon jag någonsin sett, och försjönk därefter åter i bön till sin fader. En syn som styrkte mig oerhört i kraft och glädje, den store förebedjaren för alla som söka honom. 

Vid den tiden jag här talar om inföll påsken och på påskafton blev jag helad från svår cancer. Jag skulle genomgå en svår ögonoperation efter påsken, för att rädda synen på ena ögat. Jag tänkte det här klarar jag inte ensam. Jag ringde Veli Sergei och bad honom sända en böneduk.* Jag opererades, när bandaget efter ett par dagar togs bort och doktorn undersökt ögat konstaterades att några allvarliga blödningar inträffat under operationen. Dessa skulle åtgärdas efter helgen. På söndagsmorgonen vaknade jag av att någon med hög röst ropade Veli Sergei. Jag ansträngde mig för att vakna och såg Sergei stå och predika i ett himmelskt ljus. 
När jag åter undersöktes efter helgen, säger läkaren, märkligt jag kan inte se några ärr efter operationen, allt är fullkomligt läkt. Mitt hjärta uppfylldes med stor tacksamhet, allt är fullkomligt läkt. Tack o Jesus. 
Birger Jonsson


*Gud handlar på många olika sätt. Bibeln uppmanar oss att smörja de sjuka med olja när vi ber och vi kan be för varandra med handpåläggning. Vi kan också välsigna bönedukar enligt Apostlagärningarna.

Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer, så att man till och med tog dukar och plagg som hade varit beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut. 
Apg 19:11-12

 

<<Tillbaka till alla vittnesbörd

Upp igen     Startsidan

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0