Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


 

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 


En ateist skriver: "Jag vill så gärna kunna tro på Gud" 

Samt tacksägelseämne 
(längre ned på sidan)

E-mejl som kom 17 maj:

Hej!
jag vill så gärna tro på gud, jesus och ett liv efter döden. Problemet är att jag helt enkelt inte KAN tro! Det låter alldeles för otroligt och osant att en gud ska kunna finnas! Och om Gud nu fanns, varför svarade han inte på mina böner när jag var ung och starkt troende? Varför ger han oss människor idag inga bevis på sin existens? Om han gjorde det skulle ju säkert de flesta människor "följa honom" och på det sättet skulle fler människor frälsas och bli goda!?( För det är väl det han vill?)
Jag vill ju inte ljuga för mig själv eller någon annan genom att halvhjärtat säga att jag tror på gud , hur mycket jag än skulle vilja vara kristen så tror jag längst inne inte på ett liv efter döden, och det gör att jag tycker att min vardag och mitt liv är onödigt och slöseri på tid, vad lever vi för när vi ändå snart dör och glöms bort för alltid?  Just nu har jag den åsikten att alla som är kristna i själv verket är rädda, rädda för att inte få ett evigt liv om de inte är har rätt tro...När jag läste det blev jag själv också rädd, men samtidigt arg! Det finns verkligen de människor -de icke kristna som är goda och fina människor, får inte de fortsatt liv efter döden? Det finns ju också kristna människor som inte är goda, varför kommer de till himmelen? Jag anser att ett endast de människor- de själar som är goda (oavsett tro eller religion) ska få evigt liv.
Kan ni svara på detta? Och kan ni hjälpa mig att åter lita och tro på en god gud som vill människornas bästa, för just nu känner jag mig verkligen vilseledd.

Mvh Emma


Tack för Ditt brev. Jag ber för Dig att Du må finna Jesus som är vägen till Gud. Den som söker Herren skall finna Honom om hon frågar efter Honom helhjärtat. 

Besök gudstjänster där Herren gör under. Tron kommer av lyssnandet till predikan. Man skall lyssna på lärjungasätt. Det är Guds ords görare som blir saliga. 

Tron utan gärningar är död. Innan vi blir pånyttfödda är vi Guds fiender. Vi måste alltså göra sinnesändring. Ödmjuka oss av hjärtat och söka frälsningen som det dyrbaraste av allt. 

9Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. 10Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. 11Skriften säger: Ingen som tror på honom skall stå där med skam. Romarbrevet 10:9-11

När Du på gudstjänsten upplever en längtan så dra Dig inte undan, utan sök förbön. Tala om att Du vill uppleva syndernas förlåtelse. Du behöver ÖVERLÅTA Ditt liv i Jesu trygga händer. Jesus har makten att förlåta synder och ge Dig frid. När Du ödmjukar Dig i Ditt hjärta så medverkar Du så att Du får frid. 

På gudstjänster där Anden verkar mäktigt är det alltid lättare att komma igenom till frid och uppleva den helige Ande. Mycket beror på hur Du lyssnar och hur viktigt det är för Dig att uppleva frälsning och ett nytt liv. 

Om Du inte kommer igenom till frälsning, så fortsätt och sök. Men gör det i kyrkor där man predikar Jesus som världens Frälsare. Han är vår personlige Frälsare. Han som är vår frid vill bli Din frid. 

När Du har avgjort Dig blir det lättare för Dig att tro på evigt liv genom Jesus Kristus och att tro på Guds Ord över huvud taget. 

På Din fråga om rädsla vill jag svara att det är inte de kristna som är rädda, utan alla de som inte vågar avgöra sig för Jesus och bekänna sin kristna tro.
Det är klart att den som avgör sig för Jesus gör det för att hon inte ville gå förlorad. Men när hon har avgjort sig är hon inte rädd längre.

Guds kärlek driver ut rädsla:
Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud, och Gud förblir i honom. 17I detta har kärleken nått sitt mål hos oss: att vi är frimodiga på domens dag. Ty sådan han är, sådana är också vi i den här världen. 
18
Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken. 19Vi älskar därför att han först har älskat oss. 
20
Om någon säger att han älskar Gud och hatar sin broder, så är han en lögnare. Ty den som inte älskar sin broder som han har sett, kan inte älska Gud som han inte har sett. 21Och detta är det bud som vi har från honom, att den som älskar Gud också skall älska sin broder.
1 Johannesbrevet 4:16-21


Jesus:
Den som skäms för mig och mina ord i detta trolösa och syndiga släkte, för honom skall också Människosonen skämmas, när han kommer i sin Faders härlighet med de heliga änglarna. Markusev. 8:38

Du frågar om vilka som får evigt liv och skriver om icke kristna som är goda och kristna som inte är goda. På detta vill jag svara att Du sammanblandar kristna människor som är pånyttfödda och religiösa människor som inte är pånyttfödda - därvidlag är det en stor skillnad. Och att man inte behöver göra något särskilt för att gå förlorad, men man behöver ta emot Jesus som sin personlige Frälsare för att bli räddad, frälst. 


TACKSÄGELSEÄMNE 30 maj:

Hej!

Jag skrev till er för inte så länge sedan och bad om hjälp med min tro.
Jag vill tacka er för svaret jag fick! Jag var då envis ateist, ganska känd för mina åsikter skulle jag tro, men innerst inne var jag en väldigt olycklig människa, kände mig mindrevärdig och jag kände mig som en dålig människa.
Jag bestämde mig för att ge kristendomen en chans och genast kände jag mig som en bättre människa! jag har dock märkt hur svårt det är att leva efter det GODA. Det är först nu som jag märker hur hemskt jag har betett mig, jag märkte hur ofta jag ljög hur ofta jag svor utan eftertanke och jag brydde mig inte nämnvärt om mina föräldrars ord...Nu har jag fått ett samvete! Jag kan inte längre ljuga!  jag försöker efterleva guds ord och jag känner mig så mycket bättre inombords.

Jag är mycket väl medveten om att "reformen" från ateist till kristen inte går i en handvändning - jag vill inte tro bara halvhjärtat och stå som en falsk människa inför Gud, därför tar jag tid på mig och kallar mig ännu inte kristen. jag har börjat försöka sätta mig in i ämnet kristendom och tro, om jag sen när jag är färdig med det så skall jag rannsaka mitt hjärta och förhoppningsvis kan jag då trä halsbandet med korset över mitt huvud med glädje.

Tack för hjälpen!

Mvh Emma


Jag blev glad över Ditt brev. Jag fortsätter att be för Dig. Lycka till Emma!

Vänliga hälsningar Veli Sergei.


Vad är det som säger att just kristendomen är rätt......?

Upp igen     <<Föregående sida

<Tillbaka till alla frågorna 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0