Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


 

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

"Allt som inte sker av tro är synd" - jag kan känna att många saker är synd, kan du förklara?

Hejsan, Bibeln säger att allt som inte sker av tro är synd, kan du förklara det begreppet lite? Om någon håller något för att vara synd så är det synd för denne.
Det kanske är lite konstigt, men jag kan känna att många saker är synd. Jag tycker att man inte skall äta skräp mat, jag tycker inte man skall äta god mat, men jag VILL äta god mat.
Jag tycker inte man ska träna, men jag älskar att träna. Jag känner att man inte skall sitta framför datorn för länge, jag tycker inte man skall lyssna på för mycket musik. Och jag vet att Gud inte blir sur om man käkar god mat ibland, men jag känner att jag skall inte äta god mat och jag skall inte äta godis. Haha men man vill ju äta god mat, men hur skall jag göra om jag tycker att äta för mycket god mat är synd? Ska jag skippa den goda maten? Ska jag skippa godiset? Sen så känner jag att det är skönt att lyssna på kristen musik, men det kan kännas dåligt om jag lyssnar på kristen musik, det är som Gud säger saker jag inte ska göra, men som man tycker är inte så farliga. Men jag är TRÖTT på att känna mig dålig, så jag ska följa Jesus.
 

Men kan du säga några bra tips på att lära känna Gud bättre, och jag vill ju lära mig att älska Gud ännu mer, jag älskar Gud mest, men jag vill älska Gud ännu mer.
 
Och jag vill inte sträva efter vad som är bra för mig, utan jag vill sträva efter det Jesus tycker om.
 
Men det är ju bra för kroppen att träna, men ska jag inte träna om det känns fel?
 
Gud kanske tycker att jag är en avgudadyrkare? Men jag vill vara en bra Kristi Jesu lärjunge!
 
Det som jag tycker är synd, det ska jag inte försöka göra?
Tack Gud välsigne dig.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Gud vill naturligtvis att vi ska ha ett otvunget förhållande till mat.

Vi kommer inte närmare Gud genom självpåtagen asketism, vi ska inte heller ägna oss åt omåttlighet och frosseri som Bibeln varnar för. Välsigna maten, ät med glädje och tacka Gud för den. Det är inte fel att laga till den så att det smakar gott, tvärtom. Gud är inte sträng eller snål, Gud är kärleken och han unnar oss det goda.

Men maten för oss inte närmare Gud. Äter vi inte, förlorar vi ingenting, och äter vi, vinner vi ingenting. 1 Kor. 8:8

Ty Guds rike består inte i mat och dryck utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande. Rom.14:17

Anledningen till att du upplever ofrid trots att det handlar om oskyldiga saker du vet "att Gud inte blir sur över", kan vara att du allt för ofta gör vad som för tillfället känns bäst för dig, istället för att tänka på vad Herren vill ha. Vi ska söka leva Gud till behag, leva det nya livet i Gud. 

Vi ska uppfyllas av helig Ande, låta oss drivas av den helige Ande och söka vara till nytta för Herren. "Köttet söker det som är emot Anden", läs om det: 
»
Har vi ingen syndig natur kvar efter pånyttfödelsen?

»
Vad är andlig förkovran?

Jesus har gjort oss fria, men det är inte meningen att vi ska använda friheten på fel sätt. Många idag har tyvärr en osund fixering vid sund mat och träning, eller något annat, och det har till slut blivit en stor plåga.

Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp. Ingen skall söka sitt eget bästa, utan var och en den andres. 1 Kor.10:23,24

Man ska inte låta vissa saker i ens liv gå till överdrift så att den egna tron och Guds verk blir lidande. Du ska planera och prioritera tiden så att du får tid att besöka gudstjänster, be och läsa Bibeln. Ett överdrivet beteende när det gäller något av de saker du nämner kan bli som en avgud så att man inte får tid med det viktigaste. Om det sedan gäller tränande eller pysslandet med något helt annat i stället för att tjäna Herren, så spelar det ingen roll vad det är.

För att Herren ska kunna forma oss behöver vi ge honom mycket tid i bön. Om man försummar bönen och t.ex. lyssnar till musik i stället, så är det svårt att uppleva frid. Gud lägger en "bönebörda" på varje troende, det är meningen att man ska "be sig igenom". Så får man uppleva att man kastat sin börda på Herren. Lägg fram dina bekymmer som du har nämnt inför Herren i bön och gå in för att söka uträtta det som står i Guds Ord, så skall du se att du upplever att din kärlek till Gud ökar mer och mer för varje dag som går.

Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. Kol. 3:2

Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden. Gal.5:25

Och han dog för alla, för att de som lever inte längre skall leva för sig själva utan för honom som har dött och uppstått för dem. 
2 Kor. 5:15

Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden. 2 Kor. 3:18

Vad menas med att man ska vara "fattig i anden"?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0