Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Vad innebär kärlek och förlåtelse i kristendomen?

Hej! Jag är lite nyfiken på att veta vad kärlek och förlåtelse kan innebära om man tittar till kristendomen. Jag menar eftersom det är två attityder som betonas inom kristendomen. 
Tack på förhand!

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

Man kan kalla kärleken en väg och den vägen är Jesus Kristus.
I 1 Korintierbrevet står det att kärleken är störst av allt, kärleken kallas en "övermåttan härlig väg". Genom Jesus får vi uppleva kärlek och en genomgripande förlåtelse som förvandlar våra liv.

Kärleken är drivmedlet i den kristna tron. Gud befriar oss genom sin kärlek. Det är kärleken som är förenande mellan Gud och människa. Genom kärleken kan vi besegra det onda.

Alla människor vill ha och känna kärleken i sina liv, men alla är inte villiga att betala priset. Jesus talade om att ödmjuka sig och bli som ett barn för att komma in i himlen och han sa:

Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den.
Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den. Matteus 7:13,14

Om vi inte ödmjukar oss, bekänner våra synder och förlåter andra kan vi själva inte uppleva Guds förlåtelse.

Det finns en tro som leder till himlen och det finns en tro som inte leder till himlen. Den tro som leder till himlen kommer med visshet. Kärleken i sig själv verkar visshet i människans hjärta och människan blir då ett ljus i en mörk värld.

När vi ödmjukar oss får vi uppleva Guds förlåtelse och kärlek fritt och för intet – den flödar då genom våra liv och åstadkommer en revolution i våra hjärtan. Det är inte den kärlek som världen känner, utan det är en djup, innerlig kärlek som vi upplever till Gud och medmänniskor. Vi blir beredda att lida med Jesus och följa honom på den väg han visar oss.

För att få mer av kärleken ska man ge ut av den. Jesus har visat oss den innerliga, sanna kärleken när han dog för oss på Golgata.

Guds kärlek förgår aldrig. Gud är kärleken.

Finns inte kärlekens band mellan dig och Gud, så kan du få detta. Säg bara: "Herre förlåt mig. Jag kände dig inte. Jag visste inte vem du var. Jag öppnar mitt hjärta för dig och välkomnar dig i mitt liv. Jag vill tillhöra dig och litar på att du leder mig och hjälper mig."

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Johannes 3:16

Ty kärleken är stark som döden, dess svartsjuka obetvinglig som dödsriket. Dess glöd är som eldsglöd, en Herrens låga. De största vatten kan ej släcka kärleken, strömmar kan ej dränka den. Om någon ville ge alla rikedomar i sitt hus för kärleken, skulle han ändå bli försmådd. Höga Visan 8:6,7

Och om jag delade ut allt vad jag ägde och om jag offrade min kropp till att brännas, men inte hade kärlek, så skulle jag ingenting vinna.
Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda.
Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen.
Den fördrar allting, den tror allting, den hoppas allting, den uthärdar allting. 
1 Korinthierbrevet 13:3-7

Jesus: Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er.
Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser. Matteus 6:14,15

Då gick Petrus fram och frågade Jesus: "Herre, hur många gånger skall min broder försynda sig mot mig och få min förlåtelse? Upp till sju gånger?" Jesus sade till honom: "Jag säger dig: Inte sju gånger utan sjuttio gånger sju. Matteus 18:21,22

Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. Romarbrevet 5:8

Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. 1 Johannesbrevet 4:10

Vad exakt varnar Paulus för i bibelversen?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0