Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Jag undrar varför Jesus kom just det året han kom och inte nu när vi har kameror, TV och avancerad teknik som hans budskap kunnat spridas med?

Hej pastorn!

Jag undrar varför Jesus kom just det året han kom...varför valde han inte att komma nu?, vi har avancerad teknik, kameror, tv:n,inspelnings utrustning..hade inte hans budskap spridits mer och tydligare nu än då?

Varför är inte människors reaktioner, känslor och tankar nerskrivna i detalj?

Jag är själv troende, och förstår att det viktigaste finns nerskrivet i detalj, dvs att Jesus dog för våra synder och återuppstod tre dagar efter.

Men tänk om man kunde få veta hur han såg ut, vad han gjorde 24/7....han kan väl inte predikat 14 timmar om dagen och sovit 10 timmar?

Han måste väl ha skojat, ätit, badat, varit sjuk...haft ekonomiska problem, problem med boende, blivit ledsen och arg...

Varför står det bara om att han predikade och dog och återuppstod?

Människor fick se buskar som brann...vissa fick träffa änglar, vissa fick se honom hela människor..besegra demoner osv...

Men idag ser man inte sånt...varför varför varför?

Med vänlig hälsning, Riccardo

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

Vi är många som gärna velat att det stått mer om Jesu liv i Bibeln. Men Gud har en mening med allting. 
Vi får ju också lära känna Jesus Kristus personligen när vi tar emot Honom som vår Frälsare.

Att tro är att VÅGA tro – att likasom ge sig ut på ett trons äventyr. Om allt som Jesus sa och gjorde hade spridits över hela världen via dagens teknik hade nog allt blivit för uppenbart. Varför blir inte alla människor helade genom böner? Ja, av samma anledning. Sjukhusen hade kunnat stänga och det hade inte fordrats någon tro över huvud taget - alla som man bad för skulle ju bli botade.

Men faktum är att Jesus botar sjuka idag precis som förr och gör många tecken och under!  
»Vittnesbörd om helande, befrielse, andedop.
 

Vi vet inte mycket om tiden innan Jesus började sin predikogärning. Men de som skrev ned berättelsen om hans liv ville naturligtvis av utrymmesskäl hålla sig till det viktigaste: Hans lära, hans tecken och under, hans död och uppståndelse. Johannesevangeliets författare skrev:

Jesus gjorde också mycket annat. 
Om varje händelse skulle skrivas ner, tror jag att inte ens hela världen kunde rymma de böcker som då skulle skrivas. 
Johannes 21:25

Jag tror faktiskt inte att Jesus hade mycket tid till annat än predikande, böner och samtal med hjälpsökande samt med lärjungarna som han undervisade. Vi läser att han på nätterna gick upp på berg för att få vara ensam i bön. Över allt följde folk efter honom och hans lärjungar för att lyssna till honom och få hjälp på olika sätt. Det står vid ett tillfälle att han och lärjungarna inte ens hade tid att äta.

Sedan kom Jesus hem. På nytt samlades så mycket folk att han och hans lärjungar inte ens hade tid att äta. När hans anhöriga fick höra det, gick de ut för att ta hand om honom, eftersom man sade att han hade förlorat förståndet. 
Markus 3:20,21

Se också Markus 6:31-34.

Varför är inte människors reaktioner, känslor och tankar nerskrivna i detalj, frågar du. Faktum är att nästa fråga handlar om hur folket reagerade på Jesu lära och det står faktiskt en hel del i evangelierna om det:

Hur reagerade folket 
på Jesu lära?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0