Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

Kan sådana som jag få Guds förlåtelse? Har varit gift 3 gånger, stulit, baktalat….

Hejsan

Skriver till dig, för jag har en stor plåga som sitter i mitt hjärta & hjärna. I mitt tidigare liv, så har jag varit gift 3 ggr, svurit ,har stulit, samt baktalat människor, gått till spåtanter, hållit på själv med tarotkort.

Men sen börja jag av nån anledning söka gud & jesus, och hur det kom sig, ja, det har jag liksom inget svar på. Döpte mig 1:a advent 2012,och gav mitt liv till fader, sonen och den helga anden, kan då tillägga där, om jag har gjort nåt bra överhuvudtaget i mitt liv, så är det det absolut det bästa jag har gjort. 

Sen kan jag också ärligt tala om, att den tron jag har nu, är milslång från den jag hade då. Idag tror jag totalt på Jesus och vår Fader Gud. Men vad är då problemet som sitter i mitt hjärta och hjärna?? 

Jo, Jesus säger ju klart och tydligt, att sådana som jag INTE kommer in i Guds rike, även fast Mose gav skilsmässobrevet, så säger ju vår Herre, att det var för att våra hjärtan var så hårda, men innan det, så sa Gud en man och qvinna får inte skiljas åt som är gifta. Och jag hittar ingenstans i bibeln, att sådana som jag kan få förlåtelse. 

Så min fråga är, har jag kommit till tro fullständigt i onödan, där jag redan är dömd, och åker raka vägen ner till helvetet? Detta gnager och gnager i mitt hjärta och jag har bett Jesus om förlåtelse. 

Det
andra är, att jag röker, vilket jag också har bett till Jesus om att jag klarar inte detta själv, att bli fri från detta begär. En del säger att då är man inte frälst, och en del säger att detta har inget med frälsningen att göra. 

Är bara så förtvivlad av allt detta. Jag menar som så, om det nu inte skulle finnas nån förlåtelse för såna som mig, ja, då finns det ju ingen mening med något överhuvudtaget. Skriver till dig, för jag vet inte nåt längre, mer än att jag är livrädd för Herren och tror på hans ord och att jag redan är dömd.

Hoppas på du kan ge mig nån rätsida på allt detta.

Mvh X

Jag har goda nyheter åt dig.

Evangeliets innersta kärna handlar om syndaförlåtelsen.
Hur stor synden än är, hur stor skuld man än upplever att man har och hur tungt känslan av fördömelse än tynger, så finns det fullkomlig förlåtelse att få för var och en.

Omvändelse och syndernas förlåtelse är det centrala i Jesu verksamhet. Likadant är det med apostlarnas förkunnelse.

Läs Apg 2:38, 5:31, 10:43, 13:38, 26:18.

Gud tillräknar oss inte synderna när vi tar emot frälsning genom Jesus Kristus. Han ger oss förlåtelsen fritt. Den som uppriktigt ångrar sig och ödmjukar sig får förlåtelse (Luk 18:9-14).

Det finns ingen gräns för Guds förlåtelse. Petrus anklagade folket i Jerusalem för att ha dödat Messias (Apg 2:23). Sedan predikade han för samma människor om förlåtelsen (Apg 2:37-41).

Om det finns förlåtelse för ett så avskyvärt brott som att vara medskyldig till att Guds Son blev korsfäst, så förstår vi att Guds förlåtelse är gränslös. Förlåtelsen gäller allt slags avguderi, sexuell perversion, mord, stöld, otukt, lögn, förtal, förräderi, begärelser, ja, listan av synder fortsätter och fortsätter.

Du har en lista över synder i 1 Korinthierbrevet 6:9 & 10 men i vers 11 fortsätter det så här: "Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande."

Varje synd, både när man ser den i det stora perspektivet och in i minsta detalj kan bli fullkomligt förlåten av Gud.

Paulus citerar David: Saliga är de, vilkas överträdelser är förlåtna och vilkas synder är överskylda. Salig är den man som Herren inte tillräknar synd. Romarbrevet 4:7,8

Alla som tagit emot denna förlåtelse och gränslösa nåd från Gud är sannerligen saliga!

Vi får ta emot förlåtelsen inte på grund av någon egen förtjänst utan på grund av att Jesus sonat vår synd och vunnit en evig återlösning åt oss på Golgata kors.

Vänd dig till Jesus av hela ditt hjärta och ta emot den förlåtelse och frid han vill ge dig! Han vill hela ditt inre.

När du fått frid med Gud med allt vad det innebär, blir det också lättare för dig att ta itu med rökningen. På ett eller annat sätt ska nog Gud hjälpa dig att bli fri detta.

Läs mer: »Vilka är de sju dödssynderna?
»Är rökning ett bevis på att man inte är frälst?
»Hur kan det vara tillåtet att så många präster röker?

Vilken fålla hör Brobyggarna till?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0