Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

 

Den helige Ande faller på pingstdagen över lärjungarna

 

Har vissa kristna viss "utstrålning"? 
Vad "kännetecknar" en kristen?

Har upplevt att vissa kristna människor har en viss "utstrålning", är det så på riktigt eller bara som jag inbillar mig? Och varför har inte alla kristna denna utstrålningen? Hur vet man om man har den här utstrålningen själv? Vad "kännetecknar" en kristen människa?

Gud är ljus
Den som är kristen bär inom sig ett ljus som också kan synas utanpå. Detta ljus är den helige Ande. Mycket i Bibeln handlar om att Gud är ljus. Det är ett ständigt återkommande ämne.

Kännetecken på en kristen är att man älskar Guds Son Jesus Kristus som gav sitt liv för oss. Jesus säger att man måste bli född på nytt. Det blir man när man lägger sitt liv i hans händer.
Om man upplevt det nya livet i Gud som Bibeln talar om så värderar man saker i livet annorlunda mot tidigare.

Många är kristna till namnet men har inte överlåtit sig själva åt Jesus. Många gånger har man då en spelad glädje. Man kan vara religiöst intresserad och försöker intala sig att man har det väl med Gud. Men man saknar frid med Gud.

Det kan vara så att man har glädje i kristen sång och musik. Men det är inte alls samma sak som att uppleva glädjen i Gud, glädjen i den helige Ande.

Man kanske hade en upplevelse med Gud en gång men sedan kom annat i vägen och blev viktigare.

Hos den som mött Jesus till livsförvandling och följer Honom blir det något ödmjukt och äkta. En kristen är sann men inte dömande. Man förlåter andra som man själv blivit förlåten.

Om du inte mött Jesus, så vänd om och öppna ditt hjärta för Honom och ta emot den frälsning som Gud erbjuder. Att bli frälst är att bli räddad, försonad med Gud och få visshet om att man äger evigt liv. Man blir befriad från oro och rädsla.

Ett kännetecken på en kristen är att hon har den helige Ande. Bibeln säger att 
"den som inte har Kristi ande tillhör inte honom" 
(Romarbrevet 8:10). 
*Kristi ande, Guds Ande eller Anden är andra benämningar på  den helige Ande

Bibelns gestalter och den helige Ande
I Bibeln kan du läsa om Mose vars ansikte strålade av Guds härlighet därför att han talat med Gud 
(2 Moseboken 34:29-35).

Nya testamentet förklarar att vi som lever nu kan få uppleva Gud ännu mer än de som levde på Mose tid. Vi har fått löfte om att genom tron kunna närma oss Gud och se Gud och därigenom förvandlas "från härlighet till härlighet" genom den helige Ande 
(2 Korinthierbrevet 3:18).

Stefanus gjorde stora under och tecken bland folket. Du kan läsa om honom i Apostlagärningarna. Han blev gripen och dragen inför rätta och led martyrdöden. När de i rådet som strax efteråt stenade honom till döds såg på Stefanus ansikte såg de något märkligt:

Alla som satt i rådet fäste ögonen på honom och såg att hans ansikte var som en ängels. Apg 6:15

Det står att Stefanus var uppfylld av den helige Ande och att han såg upp mot himlen och fick se Guds härlighet och Jesus som stod på Guds högra sida.

Jesus: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus. Johannes 8:12

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Johannes 3:16

Läs mer om detta:
»
Hur anser ni att en god människa skall vara?

» Vägen till Gud – kan Du den?

Hälsningar Brobyggarna.

Jag är 13 år och ska döpa mig på tisdag. Kristendomen är ny för mig. Vad ska jag tänka på?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0