Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

 

Trettonårig tjej undrar: Har du nåt bra tips för att komma närmare Jesus?

Hej! Jag är en trettonårig tjej som trott på Gud i ca 2 år, men som nyss har bestämts för att följa Jesus på riktigt. Jag vill att Jesus ska vara en del i hela mitt liv och att jag ska leva som en god kristen både före och efter livet på jorden, men hur gör man? Jag läser Bibeln nästan varje dag, lyssnar på lovsånger när jag lyssnar på musik (jag lyssnar på musik varje dag), jag ber minst varje dag.

Jag lever en del i synd, det kanske är det som ställer till det. Med synd så menar jag att jag inte går i kyrkan, även fast jag vill. Jag är den enda i min familj som är troende, dom andra i min familj är mellan anti och icke troende.

Med synd så menar jag också andra saker, som att inte ge pengar till tiggare, att inte alltid respektera mina föräldrar och andra saker som får en att inte representera en kristen.

Har du nåt bra tips för att komma närmare Jesus?

Jag älskar Jesus!

Jag går på ungdoms aktiviteter ( www.hagakyrkan.nu , www.elimkyrkan.se) som hagaklubben och jag ska börja gå på Tonår. Jag går också på läger som bänkåslägret och United Camp.

Jag vill ha hjälp att komma närmare Jesus, gärna genom Bibeln, snälla ge mig tips och råd!

// trettonåringen som verkligen älskar Jesus!

Det är bra att du läser Bibeln varje dag. När den  helige Ande fyller dig får du kraft och stor glädje i att följa Jesus. Bestäm dig för att du ska vara frimodig i din tro. När vi är frimodiga och öppnar vår mun och bekänner namnet Jesus inför människorna så vill Gud bistå oss.

Jesus: Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen…. 
Apg 1:8

Den helige Ande kallas också Hjälparen eller sanningens Ande. Världen kan inte ta emot Anden, men den är till för alla Guds barn.
Den helige Ande vill lägga orden i din mun när du vittnar om Jesus. Du kan då få uppleva att det är den helige Ande som talar genom dig.

Jesus:

Jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er. 
Johannes 14:16,17

Jesus: Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning. 
Johannes 4:24

Ty Guds rike består inte i mat och dryck utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande. Romarbrevet 14:17

Låt inte icke troende få hindra dig från att göra det du vill. Visa dem i stället att du står stadigt fast vid din tro så vinner du deras respekt – oavsett vad de säger. Och så småningom kan de också komma till tro när de ser fastheten i din tro. När du följer Jesus så växer din tro mer och mer.

Det är viktigt att du söker kristen gemenskap, lyssnar till predikningar och är med i bönegemenskapen. Tänk på att Herren alltid ser dig och att Han vill hjälpa dig med allt. Öppna alltid hela ditt hjärta för Honom och säg allt till Honom och be Honom leda dig. Sök handla av hjärtat, i tro!

Vi ber för dig att Jesus ska leda dig!

Ty Herrens ögon överfar hela jorden, för att han med sin kraft skall hjälpa dem som med sina hjärtan ger sig hän åt honom. 
2 Krönikeboken 16:9

Med fröjd skall ni ösa vatten ur frälsningens källor. Jesaja 12:3

Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut. 
1 Korinthierbrevet 10:13

Närma er Gud, så skall han närma sig er. Jakobsbrevet 4:8

Salig är den som inte följer de ogudaktigas råd och inte går på syndares väg eller sitter bland bespottare utan har sin glädje i Herrens undervisning och begrundar hans ord dag och natt.
Han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad han gör lyckas väl. 
Psaltaren 1:1-3

Saliga är de renhjärtade, de skall se Gud. Matteus 5:8

Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp. Ingen skall söka sitt eget bästa, utan var och en den andres. 1 Korinthierbrevet 10:23,24

Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta. Jeremia 29:11-13

Lyssna till predikan här: Frimodigheten ger stor lön

Hälsningar Brobyggarna.

Vem var Epafras?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0