Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


 

Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

FRÅGOR OM JESUS

- Vem är Messias?

- Vilket löfte kan man egentligen säga att de som döptes under Jesus tid gav?

- Vad kretsade Jesus budskap omkring? Vad var det han ville egentligen?

- Vissa personer kritiserade Jesus... varför?

- Hur uppstod ryktet om att Jesus hade uppstått från de döda?

- Var kan man läsa om Jesus liv på jorden... i Gamla eller Nya Testamentet eller både och?

- Varför förenklade Jesus de religiösa reglerna?

- Hur skulle ondska bestraffas enligt Jesus?

- Varför gjorde Jesus underverk? Och hur blev reaktionerna?

- Vilket var Jesus viktigaste uppdrag?

- Hur många kristna finns det ungefär idag över hela världen? Och har du kanske någon karta över de kristnas utspridning över hela världen från det att kristendomen blev en aktuell religion?

Svar på frågan om Messias finns här:
»Vad betyder Kristus?

Svar på din fråga om de som döptes på Jesu tid:
»
Fråga om Johannes dop och Jesu dop

Vad kretsade Jesus budskap omkring?
Jesus predikade att Guds rike hade kommit. Han sa åt människor att omvända sig och tro för att komma in i Guds rike och få evigt liv.

Vissa personer kritiserade Jesus... varför?
Jesus blev kritiserad främst av den tidens religiösa ledare. De var avundsjuka på Jesus eftersom folket lyssnade till honom. Jesus botade sjuka och gjorde tecken och under. Det står att det var av avund som de religiösa ledarna utlämnade Jesus till att korsfästas. De religiösa ledarna hade inte Guds kärlek och de älskade äran från varandra högre än äran från Gud. Därför kunde de inte tro och de kunde inte förstå att Jesus var Guds Son.
Lyssna till 14-minuterspredikan: »Jesus och fariséerna 

Hur uppstod ryktet om att Jesus hade uppstått från de döda?
Jesus hade flera gånger förutsagt att han skulle uppstå från de döda. Han hade talat om för lärjungarna att de skulle möta honom i Galiléen.

När kvinnorna som följt Jesus kom till Jesu grav var graven tom och där var två änglar som talade om för dem att Jesus uppstått. Maria från Magdala var den första som fick se Jesus uppstånden. Sedan fick många se Jesus uppstånden vid olika tillfällen. En gång visade han sig för över femhundra personer samtidigt.

Var kan man läsa om Jesus liv på jorden?
Det finns många förutsägelser om Jesus i det Gamla Testamentet. Nya Testamentet berättar om Jesu födelse och hans liv på jorden, hans död och uppståndelse och hur han nu sitter på högra sidan om Fadern i himlen.

Varför förenklade Jesus de religiösa reglerna?
Jesus kom med ett nytt förbund. Det gamla lagförbundet som det står om i Gamla Testamentet upphörde att gälla. Det förbund som Jesus kom med var ett bättre förbund. Det står en del att läsa om det på vår hemsida. Läs t.ex.
»
Om Abraham, Israels folk, Mose, budorden, Leviticus och Jesus Kristus

Vilket var Jesus viktigaste uppdrag?
Jesu viktigaste uppdrag var att ge sitt eget liv som ett syndoffer som behagade Gud. Jesus tog straffet för våra synder på sig på Golgata kors. Jesus var själv syndfri. Han kom för att förklara Guds rike för oss och visa oss på frälsningens väg. Den som har sett Sonen har sett Fadern sade han. Jesus är vägen, sanningen och livet.

Det var Gud som kom i mänsklig gestalt till oss på jorden. Han visade oss vad verklig kärlek är. När vi ser den kärlek han visat oss är det meningen att kärlek och tro skall väckas hos oss. Jesus dog för hela världens synd och Guds vilja är att alla människor skall bli frälsta.

När det gäller Jesu under står det en hel del att läsa om det på hemsidan redan, kolla här:
»Hur ser kristna på underverk? Jag undrar vad Bibeln säger om underverk?

Hur många kristna finns det?
Jag har ingen karta, kanske kan du hitta det någon annanstans på Internet eller i en Atlas. Det finns många namnkristna över hela världen. Sverige kallas ett kristet land men det betyder inte att alla är kristna och så är det givetvis med många andra länder också.

Vilken betydelse har Eva för kristendomen?

Upp igen       Föregående fråga

Tillbaka till alla frågorna

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0