Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

Jag vill vara kristen. Ska döpas. Men jag är inte nöjd med hur jag lever. Hur ska jag leva för att få komma till himlen?

Hej! Jag har så många frågor men något jag har funderat på länge är hur ska man leva för att få evigt liv och komma till himmelriket? 

Jag har kollat runt lite men för mig står det inte riktigt klart. Jag har läst bland annat att man ska tro på Jesus Kristus och leva som han levde men vad innebär det, vad skall man då göra?

Jag vill leva som en kristen men hur ska jag leva mitt liv då? Jag tog nyligen kontakt med en präst och jag skall döpas snart och jag ser fram emot det. 

Jag går på gymnasiet och det enda jag gör i stort sett på min fritid är: sitta framför datorn, kolla på tv, spela tv-spel och gå och kollar på fotboll och ishockeymatcher. Jag är inte nöjd över hur jag lever mitt liv och jag vill ha förändring. 
Jag ber varje dag och läser bibeln nästan varje dag och jag har bett om förlåtelse för mina synder. 

Jag känner alltså att något fattas i mitt liv och jag vill verkligen förändras och göra annat och eftersom att jag tror på Gud och Jesus så vill jag börja leva som en kristen. 

Gudstjänster har jag även hört att man skall gå på men eftersom att jag är blygsam så kan jag nog inte gå dit ensam dem första gångerna, mina föräldrar är inte direkt kristna men dem tror på Gud. Tacksam om du svarar!

Svaret på vad som fattas i ditt liv är: Jesus själv. Ja, precis så enkelt är det. Jesus Kristus fattas i ditt liv! Du saknar den underbara gemenskapen med Jesus Kristus som alla som överlåtit sig åt Jesus och blivit Guds barn får erfara.

Man måste vara beredd att omvända sig och oförbehållsamt överlåta sig själv och hela sitt liv i Frälsarens händer för att det ska kunna hända någonting. Våga ta steget fullt ut, våga tro på Jesus helt och hållet.

Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta. Ty jag skall låta er finna mig, säger Herren. Jeremia 29:13,14

Herren är nära dem som har ett förkrossat hjärta och frälsar dem som har en bedrövad ande. Psaltaren 34:19

När man ber om syndernas förlåtelse ska man inte göra det så där slentrianmässigt. Man behöver på ett ärligt sätt bekänna sin synd för Herren - att man inte har levt för Honom tidigare. Man måste också vara beredd att förlåta andra så som man själv blir förlåten.

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss. 1 Johannesbrevet 1:9,10

Jesus: Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er. Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser. Matteus 6:14,15

Självklart behöver du lägga om livsstil och få andra intressen så att dina huvudintressen inte bara är sådant som inte har med kristen tro att göra. Om du tar Gud på allvar så tar Han också dig på allvar.

Närma er Gud, så skall han närma sig er. Jakobsbrevet 4:8

Gud själv steg ned till jorden i en människas gestalt, i Jesus Kristus. Han lät sig dödas på ett kors och där tog han på sig hela mänsklighetens synd.

Se Guds lamm, som tar bort världens synd. Johannes 1:29

Vi får komma som vi är – som syndare – och bli fullkomligt renade genom Jesu blod på grund av Guds underbara kärlek och barmhärtighet.

Jesus: Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare. Matteus 9:13

Paulus: Det är ett ord att lita på och värt att på allt sätt tas emot, att Kristus Jesus har kommit till världen för att frälsa syndare – och bland dem är jag den störste. 1 Timotheosbrevet 1:15

Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också. 
1 Johannesbrevet 3:1

Herren vill inget hellre än att människor ska komma till Honom och ta emot Hans erbjudande om frälsning och nytt liv. Guds vilja är"….. att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." 
1 Timotheosbrevet 2:3,4

Det finns bara ett enda namn under himlen som Gud givit oss genom vilket vi kan bli frälsta: Jesus.

Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta. Apg 4:12

Men åt alla dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som inte är födda av blod, inte heller av köttslig vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud. Johannes 1:12,13

Utan detta Guds ingripande i ens liv – den övernaturliga födelsen från ovan – upplever man just det du beskriver: Man känner att något fattas i ens liv! Vi är skapade av Gud för att äga gemenskap med Honom i kärlek.

Det är viktigt att du tar mod till dig och söker övervinna din blyghet och tar kontakt med troende samt går på gudstjänster. 

Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit.
2 Korinthierbrevet 5:17

Sök Herren medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära.
Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till Herren, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse. Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger Herren.
Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar. Jesaja 55:6-9

Läs gärna vidare på hemsidan. Exempel på tre sidor i samma ämne:

»Hur ska man leva sitt liv / efter vilka regler? »Kan ni hjälpa mig definiera begreppet tro. Vad är tro?  
»Hur får jag en större tro?  

Vad gäller din undran om att försöka leva som Jesus levde, så ska vi tänka på Jesu ödmjukhet, kärlek och lydnad mot Fadern. Läs mer: »Jesus, vem är han?

Kan Guds frid bo i en människa när hon känner stress?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0