Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

 

Jag skulle vilja tro på en högre makt men hur ska jag tro på något osynligt jag inte får bevis för?

Hej!
Jag har hela mitt liv brottats med att jag nog skulle vilja tro på en högre makt, men "vetenskapsmannen" i mig säger att jag inte kan tro på något som jag inte får bevis för/ser även om jag ibland förundras över hur sinnrikt naturen exempelvis är konstruerad.
Hur ska jag få kontakt med Gud/Jesus och kunna känna mig säker på någon högre makt/få livet att kännas mer meningsfullt och därmed bli troende om det man ska tro på är "osynligt".
Varje gång jag frågar kristna om det (har bland annat en kompis som är gift med en präst) säger man att däri ligger utmaningen, men det är väl inget bra svar???

Jag vill tro, tror jag, men det är SÅ SVÅRT...
Mvh
"Tomas" Tvivlaren

Tack för ditt mail. Saken är ju den att Gud faktiskt låter sig finnas av alla som söker honom av hela hjärtat. Du får ett bevis inom dig. Beviset är den helige Ande som alla som omvänder sig till Jesus får som gåva. Den helige Ande kommer för att bo i dig när du tar emot Jesus som din personlige Frälsare.

"Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn." Romarbrevet 8:16

Det handlar inte om att bli lite religiöst intresserad bara. Det står om en ny födelse ovanifrån i Bibeln som inte sker genom någon människas vilja utan det är Gud själv som föder oss på nytt genom sin helige Ande. Detta sker när vi söker Gud och öppnar oss för Honom. Vi får komma till Gud i tro på att Han lönar var och en som söker Honom.

Tron kommer av predikan står det i Bibeln. När du lyssnar i tro till en predikan och närmar dig Herren i bön så närmar Han sig dig. När du funnit Gud får du en frid som övergår allt förstånd och allt blir nytt. Du får en inre visshet om att du är Guds barn. Du börjar ett helt nytt liv där du ser allt ur ett annat perspektiv.

Vägen till Gud går genom Jesus Kristus, Guds Son. Han är ENDA vägen till Gud säger Bibeln. Man ska ta ett beslut om att vilja tillhöra Jesus Kristus. Jesus dog för vår skull för att försona oss med Gud och ge oss visshet om evigt liv.

"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. "Johannes 3:16

Jesus uppstod och Han lever och verkar idag. Han möter med människor och tar bort oro, meningslöshet, depressioner, sjukdom, ja Han lyfter av tunga bördor och gör det som var omöjligt för oss själva.

Läs mer om detta här:

» Hur kan jag bevisa för andra att Gud finns?

 

» Hur kan man bevisa att Gud och Jesus finns?

Även föregående fråga tar upp samma ämne:

» Om du skulle övertyga någon om att Gud finns, vad skulle du då säga?

Bibeln säger att ingen kommer till Fadern utom genom Jesus. Man ska bjuda in Jesus i sitt hjärta, i sitt liv och låta Honom bli sin personlige Frälsare och Herre.


Vi får komma till Gud precis som vi är och det är inte på grund av någon egen förtjänst som vi får uppleva det ovan nämnda. Allt är 100% nåd. Vi har inget att berömma oss av för vi är alla syndare som saknar härligheten från Gud. Jesus tog bort hindret – synden – som låg mellan Gud och människosläktet. Jesus dog för hela världens synd för att föra oss till Gud. Men det är bara till nytta för dem som omvänder sig till Jesus och följer Honom enligt Guds Ord.

Bibeln säger att människorna ända sedan tidens början har känt till Guds existens och hans väldiga, eviga makt genom jorden, himlen och allt som Gud skapat. (Romarbrevet 1:20)

Vad betyder "En människa kan intet taga, om det icke bliver henne givet från himmelen."?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0