Fråga Pastorn! Vad säger Bibeln? Om Gud, Jesus Kristus, hans liv och lära, kristen tro, frälsning, dop, bön, helande, nåd, synd, helgelse, andedop, nådegåvor, underverk, väckelse, olika församlingar, Guds rike, profetior, treenigheten, livet efter döden, himlen, änglar, m.m. Startsidan | Till alla frågorna | Sök på sajten |Skicka fråga 


Startsidan

Fråga Pastorn
(alla frågor & svar)

 

Hur ska jag glömma allt från det gamla livet nu när min pojkvän och jag ska gifta oss?

Hejsan tycker er sida är väldigt bra Gud välsigna era händers verk! 
Till frågan, är en 24 årig tjej som blivit frälst första gången för över ett år sen, har levt ett liv fullt med utsvävningar, bråk, hat, svartsjuka, lögn o svek. Med min pojkvän som allt bråk o svartsjuka har varit med. 

Vi har under våra 5 år tillsammans alltid älskat varandra djupt men haft mycket problem med svartsjuka och gjorde förut varandra svartsjuka med flit för att få "uppmärksamhet". Väldigt barnsligt. Och det har satt djupa spår, vi ska nämligen gifta oss och vill inte dra med alla våra gamla problem in i äktenskapet. 

Är inte lika svartsjuk som förut men ibland blir jag upprörd när vi diskuterar om ngt o ja blir påmind om t.ex. när han ljugit för mig vilka han varit med o så har han inte heller svarat när jag ringde. 

Detta är gamla saker som jag fortfarande inte kan glömma helt men vill jätte gärna börja leva ett nytt liv och glömma allt från mitt gamla liv men har jätte svårt för det. Brukar be till Gud om detta, men vad kan jag själv göra åt detta? Tack på förhand.

I din kärlek räddade du min själ från förintelsens grop, ty du har kastat alla mina synder bakom din rygg. Jesaja 38:17

Glömskans hav
Herren har kastat alla era synder i glömskans hav om ni båda är frälsta. Och då ska ni också en gång för alla lämna bakom er synder och tråkigheter från den tid då ni var ofrälsta. 

Be tillsammans över detta och bestäm er för att lägga det under Kristi lydnad och blod. Annars bedrövar ni Herren och ni bedrövar den helige Ande. 

Vi ska stå emot tankarna på det gamla och inte tillåta dem att komma, så läks inre sår alltmer. Herren ger oss glömska över det gamla livet när vi har bestämt oss för att följa honom till 100%.

Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit. 
2 Korinthierbrevet 5:17

Ni lever nu ett helt NYTT liv och ska inte se er tillbaka, utan ni ska båda två gå in för att tjäna Herren i kärlek och försoning.

Jesus: Ingen som ser sig om sedan han har satt handen till plogen passar för Guds rike. Lukas 9:62

Tänk på Jesus, se på Jesus och tacka honom varje dag för hans Golgataverk och hans blod som renat er från all synd.

Sätt värde på Jesu kärlek och förlåt varandra så som Kristus har förlåtit er och dra inte upp gamla synder som är förlåtna och borta i och med Jesu blod, annars syndar ni. 

Låt er fyllas och formas av den helige Ande
Ni är nu Guds älskade barn och lever ett nytt liv där Herren genom den helige Ande vill forma er och låta er växa alltmer i tro. Ställ er helhjärtat till Herrens förfogande i kärlek och tacksamhet och lev det det nya livet i Gud, så kommer ni att kunna tjäna Gud tillsammans med allt större glädje.

Ni har lämnat ert förra liv och lagt av den gamla människan som går under, bedragen av sina begär, och ni förnyas nu till ande och sinne. Ni har iklätt er den nya människan, som är skapad till likhet med Gud, i sann rättfärdighet och helighet. Lägg därför bort lögnen och tala sanning med varandra, vi är ju varandras lemmar. Grips ni av vrede, så synda inte. Låt inte solen gå ner över er vrede och ge inte djävulen något tillfälle. Efesierbrevet 4:22-27

Är ni döpta? Om inte så skynda er att gå dopets väg som är en välsignad och nödvändig lydnadshandling.

Eller vet ni inte att vi alla som har blivit döpta till Kristus Jesus har blivit döpta till hans död?
Vi är alltså genom dopet till döden begravda med honom, för att också vi skall leva det nya livet, liksom Kristus uppväcktes från de döda genom Faderns härlighet.
Ty är vi förenade med honom genom en död som hans, skall vi också vara förenade med honom genom en uppståndelse som hans.
Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp skall berövas sin makt, så att vi inte längre är slavar under synden.
Ty den som är död är friad från synd.
Har vi nu dött med Kristus, tror vi att vi också skall leva med honom. Romarbrevet 6:3-8

Viktigt att pojkvännen är frälst
Vi har förutsatt att din pojkvän är frälst, men det vet vi inte. Är han frälst? Om han inte vill veta av Herren får du nog problem när du vill följa Herren och han drar åt ett annat håll. Kan du klara av att fortsätta leva så? Äktenskapet kanske inte håller när du tror och han inte tror.

Men är han frälst och vill leva tillsammans med dig resten av livet så kan det bli bra. 

Läs mer: »Skall jag säga "nej" till min kärlek? 

Hälsningar Brobyggarna och pastor Luis Blas, Icthus församling.

Är det synd att titta på film?

Upp igen           <Föregående fråga

<<Tillbaka till alla frågorna

 

 

 

Startsida | Född på nytt? | Vägen till Gud - kan Du den? | Om Brobyggarna | Biblar till Sovjet under järnridån | Djurvän? Läs om ett oväntat besök! | Vittnesbörd om helande ljud och text | Predikningar av Veli Sergei ljud och text |
Frågor och svar om kristen tro - Fråga Pastorn | Webbkarta | Sök | Surftips | Artiklar | Tankekorn | Länkar
Sänd gärna tips eller kommentarer till webbplatsen! © 1998-2017 BROBYGGARNA KRISTEN FÖRSAMLING    
E-post info@brobyggarna.org      Postadress Box 190 42, 400 12 Göteborg        
Vill du stödja vår verksamhet? Välkommen att använda vårt plusgirokonto: 98 90 50 - 0